Home > Aktualności > Hip-Hopowa Warszawa Pomaga vol. 2 – 27.06.2015
Hip-Hopowa Warszawa Pomaga vol. 2 – 27.06.2015

Radio Rewers i Fundacja „Naszym Dzieciom” zapraszają na drugą edycję koncertu charytatywnego na rzecz osób pozostających w trudnej sytuacji zdrowotnej (w tym osób niepełnosprawnych) – Hip-Hopowa Warszawa Pomaga!

Tegoroczna edycja koncertu to również piąte urodziny Studia Projekt (fb/projektstudiofnd) działającego w Klubie Młodzieżowym „Alternatywa” Fundacji (fb/klubmlodziezowyalternatywa), całkowicie darmowego i profesjonalnego studia, którego zadanie to rozwijanie i promowanie muzycznych, osiedlowych talentów (youtube.com/watch?…).

Muzyka rap dłuższy czas temu rozpoczęła przełamywanie wszelkich stereotypów – 27 czerwca to kolejna okazja.

Na scenie zagości Karat NM (fb/karatnapalm), jedna z najbarwniejszych postaci warszawskiej sceny rap, związany od lat z Legią Warszawa pięściarz (medalista Mistrzostw Polski Seniorów) i trener (michalik-boks.com), który promować będzie swój ostatni album „Polsko-Warszawski”, a także zaprezentuje wybrane utwory z przygotowywanego obecnie materiału.

Jest to niepowtarzalna okazja do sprawdzenia „na żywo” jedynego w swoim rodzaju połączenia warszawskiego folkloru, patriotyzmu i treści ulicznych.

Odpowiedni support zapewnią składy z Jelonek, Woli, Grochowa, Białołęki, Żoliborza i Ochoty, związane m.in. ze Studiem Projekt:

YS (fb/YeloStyl)
Olo Solo (fb/OloSoloJelo)
Konspiracja Osiedlowa (fb/pages/AMD…)
ZWNA (fb/zwna1)
Beuz (fb/BeuzOfficial)
Pomyleni Bracia (fb/PomyleniBracia)
BWPZ (fb/BeWuPeZet)
Luna (WiP)
PG (Podwórkowi Gracze) (fb/PodworkowiGracze)
Pukis (fb/pukismusic)
Frania (fb/FraniaOficjalnie)
Jagiełł
Lola
NP

Oprócz koncertów jam graffiti i streetart, a także pokazy streetworkoutu.

Wszystko to w plenerowo-plażowych (Tarchomin, nad Wisłą) warunkach Aloha Baru (fb/drinkbaraloha).

Startujemy o 15:00, kończymy i przenosimy “gdzie indziej” około 22:00.

Data: 27.06.2015 (Sobota)

Miejsce: Aloha Bar (Świderska 93, Warszawa, Tarchomin)
Start: 15:00
Wstęp: 10 zł

Cały dochód z koncertu przeznaczony zostanie na potrzeby osób bezpośrednio związanych z Fundacją „Naszym Dzieciom” pozostających w trudnej sytuacji zdrowotnej, w tym osób niepełnosprawnych.