Home > Wyjazdy > Jesień w Podlesicach 16.10-20.10.2008
Jesień w Podlesicach 16.10-20.10.2008

Wraz z rozpoczęciem roku szkolnego zaczął się dla nas czas intensywnej pracy, nie tylko związanej ze szkołą, ale też z kontynuacją programu „Zwykła młodzież w niezwykłych działaniach”.

Postanowiliśmy wykorzystać piękną październikową jesień i wyruszyliśmy na czterodniowe warsztaty do dobrze nam znanego, ale za to bardzo malowniczego miejsca na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej – Podlesic.

Był to wyjazd pełen przygód, zabawy i niesamowitych emocji. Pobyt w Podlesicach zaczęliśmy od warsztatów integracyjnych. W scenerii malowniczego zamku Bąkowiec rozpoczęliśmy pierwsze warsztaty na wyjeździe – warsztaty integracyjne. Nasza kadra zawsze dba o to by grupa była zgrana a jej członkowie mogli się lepiej poznać J:)

Wieczorem rozpoczęliśmy warsztaty twórczości. W trzech grupach zadaniowym pracowaliśmy nad projektem otwarcia klubu młodzieżowego. Naszym zadaniem było zaprojektowanie ulotek, plakatów, zaproszeń, stworzenie listy gości a także nazwy klubu młodzieżowego. Głównym celem zadania było opracowanie kolejnych etapów przebiegu imprezy otwarcia klubu.

Nie zabrakło także ekstremalnych emocji. Już drugiego dnia mogliśmy „zmierzyć się” ze Górami Zborów. Mieliśmy szanse pokonania trzech tras wspinaczki skałkowej oraz poznania podstawowych technik alpinizmu.

Wyjątkową niespodzianką były zajęcie ze szkoleniowcami z GOPRU, dzięki którym mogliśmy pokonać dwukrotnie dwie wyjątkowe jaskinie – Berkowa i Głęboką.

Sporty ekstremalne i warsztaty to jednak nie wszystkie atrakcje tego wyjazdu. Poznaliśmy najbliższą okolice: Złoty Potok i Morsko zaś zwiedzanie Krakowa i dwugodzinne zabawa w jednym z największym Aquaparku okazała się dla nas wielką niezapomnianą niespodzianką.

Teraz pozostaje nam czekać na kolejny wyjazd śródroczny, dobrze, że to już wkrótce….