Home > Młodzież > Studio Projekt
Studio Projekt

Studio Projekt Fundacji „Naszym Dzieciom” istnieje od stycznia 2010 roku. Jest to jedno z nielicznych profesjonalnych, a zarazem szeroko dostępnych i zupełnie darmowych studiów muzycznych w Warszawie. Założone dzięki pomysłowi młodych podopiecznych Fundacji zostało zbudowane w całości z dotacji konkursowych FIO (Fundusz Inicjatyw Obywatelskich) i PFDiM (Polska Fundacja Dzieci i Młodzieży).

Przez kilkanaście miesięcy działalności odniesiono pierwsze sukcesy – młodzi raperzy i młode wokalistki ze Studia Projekt zadebiutowali przed szerszą publicznością podczas Miasta Miłosierdzia 2010 organizowanego przez Centrum Myśli Jana Pawła II - centrumjp2.pl/miasto/….

Dużym wydarzeniem dla wszystkich osób związanych ze Studiem Projekt stało się nawiązanie współpracy z Markiem Walaszkiem (jednym z najlepszych realizatorów dźwięku w Polsce) uwieńczonej odwiedzinami szefa studia Fort 11radiorewers.pl/marek-maro-walaszek… – oraz wizytą reprezentantów SP w studiu dowodzonym przez wyżej wymienionego.

W wyniku konieczności przenosin całego Klubu Młodzieżowego „Pod Schodami” pojawiła się potrzeba zebrania środków finansowych umożliwiających bezpieczną przeprowadzkę studia. We współpracy z Radiem Rewers (radiorewers.pl) zorganizowany został koncert w klubie No Mercy wsparty przez przedstawicieli czołówki warszawskiej sceny rap. Poniżej linki dokumentujące całą akcję „solidarnościową” zakończoną koncertem.

Artykuły w „Gazecie Wyborczej”:

warszawa.gazeta.pl/…

warszawa.gazeta.pl/warszawa…

Informacja i plakat:

popkiller.pl/2010-11-10…

Zapowiedzi:

youtube.com/watch?…

Relacja foto i video:

radiorewers.pl/relacje-foto…

radiorewers.pl/relacje-video…

Niebawem pierwsze wydawnictwa spod znaku Studia Projekt – Studio Projekt Mixtape oraz pierwszy solowy mixtape Euglasa.

Jeśli nagrywasz własne utwory i nie posiadasz możliwości realizacji pomysłów w profesjonalnych warunkach – studiopproject@gmail.com – to odpowiedni adres.

Zapraszamy na oficjalny profil myspace Studia Projektwww.myspace.com/studioprojektfnd