Home > O Fundacji > Zespół
Zespół

PREZES FUNDACJI „NASZYM DZIECIOM”

Małgorzata Górecka-Kohman – mgr profilaktyki społecznej i resocjalizacji Uniwersytetu Warszawskiego. Od 22 lat v-ce prezes i prezes Zarządu Fundacji „Naszym Dzieciom”.

36 lat pracy zawodowej pedagoga- terapeuty w tym 2 lata w Sanatorium Neuropsychiatrii Dzieci i Młodzieży- oddział dla narkomanów w Zagórzu i Garwolinie. Od 34 lat kierownik placówek opiekuńczo-wychowawczych dla dzieci, młodzieży. Twórca programów w zakresie profilaktyki społecznej, szkoleniowiec nauczycieli, studentów, wychowawców, wolontariuszy, animatorów, młodzieży. Ukończyła dwuletnie szkolenie Delphi International z Waszyngtonu w zakresie: „Rozwoju dzielnicy i jej zasobów”, „Planowania strategicznego i projektowania programów”, „Programu szkoleniowego dla przyszłych trenerów”. Certyfikat „Strategic Planning and Project Design”, „Training of Trainers”. Wieloletnie doświadczenie w koordynacji projektów trzeciosektorowych.

PREZES RADY NADZORCZEJ

Krystyna Pochwalskawspółzałożycielka i Prezes Rady Nadzorczej Fundacji „Naszym Dzieciom”, córka Jana Góry, żołnierza Legionów Piłsudskiego, żołnierza Armii Krajowej i działacza PPS, krewna cichociemnego Adolfa Pilcha („Góra”, „Dolina”), pedagog, harcerka, wiceprezes Fundacji „Polonia”.

KLUB MŁODZIEŻOWY

Bartosz Łukaszewski – doktor nauk społecznych w zakresie socjologii, specjalizacje – subkultury młodzieżowe, socjologia dewiacji. Kierownik merytoryczny Klubu Młodzieżowego Fundacji „Naszym Dzieciom”. Przewodniczący Dzielnicowej Komisji Dialogu Społecznego Bemowo. Przewodniczący Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych – Dzielnicowy Zespół Bemowo. Wykładowca akademicki w Instytucie Socjologii Wydziału Nauk Historycznych i Społecznych UKSW, a także na kierunku administracja Wydziału Prawa i Administracji UKSW. Autor publikacji naukowych na temat subkultur młodzieżowych, zachowań dewiacyjnych oraz wychowawczych uwarunkowań środowiska rodzinnego, uwarunkowań procesu wychowania w kontekście subkultur młodzieżowych, marginalizacji i wykluczenia społecznego, a także pamięci zbiorowej.

Obecnie prowadzi badania empiryczne na terenie Warszawy m.in. nad warszawską subkulturą hip-hopową, czynnikami rozwoju i czynnikami ryzyka dewiacyjnego wśród warszawskiej młodzieży, a także pamięcią zbiorową okresu sanacyjnego, wojennego i stalinowskiego.
Od listopada 2009 roku wychowawca i prowadzący (zarządzający oraz realizator nagrań) Studio Projekt Fundacji „Naszym Dzieciom”, w którym jak dotychczas zrealizowano i zmiksowano 6 płyt długogrających (w tym jedno wydawnictwo dwupłytowe)  oraz 4 minialbumy (EP).
Dyrektor programowy internetowego Radia Rewers (radiorewers.pl).

Marek Pyz – socjolog, absolwent Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW, trener street workout’u, instruktor samoobrony, trener niskich parków linowych wg standardu ERCA. W Fundacji „Naszym Dzieciom” prowadzi zajęcia sportowe dla młodzieży. W czasie wolnym podróżuje, wspina się albo uprawia sztuki walki.

Marcin Sarnowski – socjolog, absolwent Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, obecnie doktorant w Instytucie Socjologii. W Fundacji „Naszym Dzieciom” od 2014 roku. Wśród zainteresowań badawczych: subkultury, zachowania ryzykowne, kultura i komunikacja międzykulturowa. Współtwórca dwóch albumów muzycznych.
Działania w Fundacji ukierunkowane na pomoc w samorealizacji podopiecznych.

Skuha – twórca graffiti i streetart, wykształcenie wyższe w Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych w Warszawie (kierunek sztuka nowych mediów, specjalizacja wizualizacja), grafik komputerowy.
W Fundacji „Naszym Dzieciom” od 2010 roku realizator zajęć graffiti i streetart.

Dominik Kuciński – socjolog, doktorant w Instytucie Socjologii UKSW, wykładowca akademicki w Instytucie Socjologii UKSW, realizator marketingowych badań ilościowych w instytucie badania opinii publicznej IPSOS, przygotowywana praca doktorska na temat pamięci zbiorowej warszawskich maturzystów. Wśród zainteresowań naukowych m.in.: socjologia pamięci zbiorowej, kultury, młodzieży, wartości. Obecnie prowadzi badania empiryczne nad młodzieżą licealną, czynnikami rozwoju i czynnikami ryzyka dewiacyjnego wśród warszawskiej młodzieży, pamięcią zbiorową okresu sanacyjnego, wojennego i stalinowskiego. W Fundacji „Naszym Dzieciom” konsultant ds. badań naukowych.

Kornelia Kowalczyk – pedagog (UKSW), specjalizacja pedagogika resocjalizacyjna i opiekuńczo-wychowawcza, praca licencjacka „Samobójstwo w opinii młodzieży licealnej”. Od września 2014 roku wolontariuszka w Klubie Młodzieżowym „Alternatywa”, od kwietnia 2015 roku prowadząca warsztaty kulinarne „Zdrowo i rozwojowo”.

Wolontariat młodzieżowy:

Bartłomiej Zawiła