Home > Aktualności > Pół roku już za nami – relacja półroczna
Pół roku już za nami – relacja półroczna

Pierwsze półrocze działalności Fundacji „Naszym Dzieciom” w roku 2012 właśnie dobiegło końca. Byliśmy w wielu ciekawych miejscach, robiliśmy dużo fajnych rzeczy, braliśmy udział w paru wydarzeniach, a nawet sami coś zorganizowaliśmy. Jednym słowem – działo się!

Pełni ciekawości i chęci przygód, jak zwykle zwiedzaliśmy Warszawę. Tym razem odkrywaliśmy zakamarki północnej Pragi i Grochowa.

Wyszliśmy także na spotkanie z historią, odwiedzając Muzeum Niepodległości oraz uczestnicząc w rekonstrukcji Bitwy pod Olszynką Grochowską i Obchodach dnia Żołnierzy Wyklętych, a Uniwersytet Warszawski umożliwił nam przeprowadzanie badań w Instytucie Genetyki i Biotechnologii.

Zawitaliśmy także na stadion Legii, aby kibicować swojej ulubionej drużynie w półfinałowym meczu z Arką.

W Studiu Projekt również działo się dużo. Ważnym wydarzeniem był remont Studia, dzięki któremu posiadamy teraz lepsze warunki do nagrywania.

Gościliśmy tam także następujących raperów. Tybet, Kazan, Ade, Parzel – każdy z nich podzielił się z nami swoimi doświadczeniami i udzielał cennych rad dla raperów ze Studia.

Najważniejszym wydarzeniem zeszłego półrocza – zarówno dla Studia Projekt, jak i dla całej Fundacji – był Koncert „Bądź Sobą”, zorganizowany 18 maja w Ośrodku Wsparcia i Rehabilitacji dla Osób Niepełnosprawnych w Warszawie. Na scenie wystąpili razem podopieczni Ośrodka i Fundacji. Była to bardzo ważna inicjatywa, ponieważ pozwoliła na zjednoczenie dwóch pozornie odległych środowisk: subkultury hip-hopowej i osób niepełnosprawnych.

Pełną relację z tego wydarzenia można przeczytać TUTAJ.

Kolejnym ważnym wydarzeniem był nasz udział w Warszawskim Festiwalu Edukacji Kulturalnej 2012 w Amfiteatrze Bemowo, zorganizowanym z okazji Międzynarodowego Dnia Muzyki – 21 czerwca. Na scenie zaprezentowały się wokalistki i wokaliści ze Studia Projekt ze swoim własnym repertuarem.

Poza tym, w dalszym ciągu ćwiczyliśmy swoje zdolności plastyczne podczas warsztatów graffiti.

Zorganizowaliśmy także szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z klas 1-3.

Zwiedzaliśmy nie tylko Warszawę. Byliśmy na zimowisku w Małym Cichym, jak przystało na ferie zimowe, a w dniach 31.05 – 3.06 odwiedziliśmy rodzinne miasto Adam Małysza, czyli Wisłę, gdzie zobaczyliśmy m.in. skocznię i siedzibę fan clubu Adama Małysza oraz bawiliśmy się w parku linowym.

W międzyczasie zorganizowaliśmy sobie noc filmową, o której można przeczytać TUTAJ, zawody kręglarskie w kręgielni Hocus Pocus Bemowo oraz turniej playstation. No i oczywiście oglądaliśmy razem finał Pucharu Polski w piłce nożnej, o którym więcej TUTAJ.

Jak widać – nie próżnujemy. Cały czas staramy się rozwijać swoje pasje, pomagać innym i sobie nawzajem oraz spędzać razem czas.

Nasze wysiłki nie idą na marne i dają radość nie tylko nam, ale też wszystkim, z którymi mamy kontakt.