Home > Aktualności > Scroot YS – Dobry, zły ziom
Scroot YS – Dobry, zły ziom

Prezentujemy trzeciego laureata akcji Pro Test, zorganizowanej przez świdnicką wytwórnię Pro Rec.

Scroot (YS) – to jeden z głównych przedstawicieli młodego pokolenia z warszawskich Jelonek. Oprócz mixtape’ów na swoim koncie posiada również debiutancki album „1, 2, 3, 4″ (wydany przy współpracy ze Studiem Projekt i Primedio.pl), a także dużą ilość koncertów, w tym m.in. Prosto na Bemowo 2012. Obecnie pracuje nad pierwszym głośnym wydawnictwem, płytą „Yelonkowski Sen”

Reprezentanci warszawskiej sceny Raku&Boro i Scroot YS, świdniczanin Demia, Bori z Dębicy, CJ z Sosnowca, Majo GLC z Kraśnika i Moocha Z z Siewierza – to laureaci finałowego etapu Pro Testu, którzy teraz nawiążą szeroko pojętą współpracę z Pro Rec. Każdy może liczyć m.in. na profesjonalnie nakręcony klip, który następnie zostanie zamieszczony na oficjalnym kanale wytwórni.

Wszyscy zwycięzcy Pro Testu zaprezentują się na scenie ramię w ramię z artystami świdnickiej wytwórni na koncercie, który odbędzie się w marcu 2015 roku. Szczegóły już wkrótce.