Home > Aktualności > U WĘGIERSKICH PRZYJACIÓŁ C.D.
U WĘGIERSKICH PRZYJACIÓŁ C.D.

W poprzednim tygodniu poznawaliśmy okolice Sellye. Byliśmy w winiarni Wunderlicha, gdzie mogliśmy zobaczyć najlepsze gatunki win na południu Węgier. Oglądaliśmy zamek w Siklos.

Zwiedziliśmy Muzeum Kukurydzy, Skansen oraz braliśmy udział w zajęciach artystycznych, podczas których tworzyliśmy małe dzieła z liści kukurydzy. Poprawiła się znacznie pogoda, w związku z czym codziennie korzystaliśmy z basenów i doskonaliliśmy elementy nurkowania w sprzęcie ABC. Odbyły się również zadania survivalowe w grupach zadaniowych, podczas których trzeba było wykazać się nie tylko sprawnością fizyczną, ale i pomysłami. We wtorek mieliśmy okazję oglądać przepiękne wzgórza południowych Węgier i „szaleć” na zjeżdżalniach w Parku Wodnym w Orfu. A wczoraj pokazaliśmy na co nas stać w Extrema Park w Pecs. Pokonaliśmy kilka tras w parku linowym, niektórzy mogli przejechać się na bobslejach, wejść na ściankę wspinaczkową, pozjeżdżać na zjeżdżalniach czy pojeździć na gokartach. A dziś przed nami zadania w grupach zadaniowych. Do zobaczenia wkrótce.