Home > Aktualności > Zgrupowanie „Bartkiewicz” Armii Krajowej, Polskie Siły Zbrojne – spotkanie z uczestnikiem Powstania Warszawskiego

24 października (piątek) powraca cykl Pokolenie Własnych Ścieżek 1944-2014 organizowany przez Fundację „Naszym Dzieciom” i Primedio (primedio.pl).

O godzinie 17:00 w Klubie Młodzieżowym „Alternatywa” (Warszawa, ul. Borowego 8) gościć będzie Ryszard Zieliński, ps. Ryś.

Wyżej wymieniona postać to członek PLAN, następnie Wojskowej Straży Pożarnej Armii Krajowej, Zgrupowania „Bartkiewicz” Armii Krajowej, uczestnik Powstania Warszawskiego (rejon Śródmieścia Północnego), więzień stalagu Fallingbostel, stalagu Dorsten, stalagu Munster, żołnierz Polskiej Kompanii Ochronnej w ramach Polskich Sił Zbrojnych, syn ochotniczego uczestnika wojny polsko-bolszewickiej.

24 października 2014 (piątek)

Klub Młodzieżowy „Alternatywa”,

ul. Borowego 8, Warszawa.

Godz. 17:00.

Wejście bezpłatne.

Przywracamy pamięć „zapomnianym bohaterom”.

Dziękujemy dotychczasowym sponsorom, patronom oraz grupom/środowiskom pomagającym w promocji:
Ludzie Tego Miasta
Zjednoczony Ursynów