Home > Aktualności > Zgrupowanie „Bartkiewicz” Armii Krajowej, Polskie Siły Zbrojne, Wojskowy Korpus Górniczy – spotkanie z uczestnikami Powstania Warszawskiego

18 września (czwartek) w ramach cyklu Pokolenie Własnych Ścieżek 1944-2014 odbędzie się spotkanie z trzema znakomitymi przedstawicielami bohaterskiego pokolenia.

O godzinie 17:00 w Klubie Młodzieżowym „Alternatywa” (Warszawa, ul. Borowego 8) gościć będą:

Ryszard Zieliński, ps. Ryś – członek PLAN, następnie Wojskowej Straży Pożarnej Armii Krajowej, Zgrupowania „Bartkiewicz” Armii Krajowej, uczestnik Powstania Warszawskiego, więzień stalagu Fallingbostel, stalagu Dorsten, stalagu Munster, żołnierz Polskiej Kompanii Ochronnej w ramach Polskich Sił Zbrojnych

Teresa Kudelska-Michalak – córka Wincentego Kudelskiego, żołnierza Armii Krajowej (I Rejonu VII Obwodu „Obroża” Okręgu Warszawskiego Armii Krajowej), z wykształcenia śpiewaczka operowa

Jerzy Michalak – ofiara represji stalinowskich, członek Wojskowego Korpusu Górniczego w okresie stalinowskim (Kopalnia „Wujek”), członek Związku Represjonowanych Politycznie Żołnierzy Górników

Gorąco zapraszamy wszystkich zainteresowanych niezależnie od wieku.

18 września 2014

Klub Młodzieżowy „Alternatywa”,

ul. Borowego 8, Warszawa.

Godz. 17:00.

Wejście bezpłatne.

Przywracamy pamięć „zapomnianym bohaterom”.

>> Terminarz spotkań