Home > Aktualności > Zimowisko 2012
Zimowisko 2012

Za nami kolejne zimowisko w Małym Cichym. W dniach 15.01. – 26.01.2012 ferie zimowe ponownie spędziliśmy u gaździny Jarkowej. Po przyjeździe do Poronina ujrzeliśmy nie tylko ośnieżone szczyty. Wokoło śniegu było po kolana, dlatego już pierwszego dnia zostaliśmy podzieleni na grupy i zaczęliśmy zdobywać lub doskonalić umiejętności jazdy na nartach oraz snowboardzie.

Narty i snowboard były codziennie, od rana do wieczora, aż do bólu – dla niektórych. Ale oprócz codziennej solidnej dawki sportu mieliśmy również wycieczki: piesze – po okolicy, na Kalatówki, wjazd wyciągiem krzesełkowym na Polanę Zgorzelisko i marsz na Tarasówki; autokarowe – do Zakopanego i Krakowa. W Zakopanem mieliśmy możliwość zobaczyć Wielką Krokiew tuż przed zawodami w skokach narciarskich, ślizgać się na oblodzonych chodnikach, zwiedzić Krupówki, kupić góralskie pamiątki. W Krakowie poznaliśmy historię miasta w najnowocześniejszym, wyposażonym w multimedialne urządzenia, interaktywnym Muzeum, zwiedzaliśmy Rynek, kościół Mariacki, wysłuchaliśmy hejnału mariackiego oraz szaleliśmy na zjeżdżalniach i innych atrakcjach w Parku Wodnym. Podczas zimowiska bawiliśmy się również na dyskotekach wspólnie z grupą beasbalistów „Schaby” z Warszawy, był grill i rajd nocny z pochodniami. Ale wszystko co dobre, szybko się kończy, więc i my wróciliśmy do Warszawy.
P.S. Kochani rodzice, nie dzwoniliśmy lub rzadko, bo zasięg był kiepski.
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników wyjazdu: WYJeDŹ JESZCZE RAZ.

Cała galeria do obejrzenia TUTAJ.