Fundacja Naszym Dzieciom: 20 lat doświadczania najlepszej opieki społecznej

„Minęło 20 lat od powstania Fundacji Naszym Dzieciom, co oznacza, że w tym czasie wielu dzieci zostało objętych specjalnym programem opieki społecznej dostarczanym przez tę organizację. W ciągu ostatnich dwóch dekad Fundacja poszerzyła swoje usługi pomocy społecznej i stara się zapewnić wszystkie niezbędne dla dzieci usługi.

Fundacja poświęciła się całkowicie dbaniu o dobrostan i bezpieczeństwo dzieci. Na przykład opracowała specjalny program „Bezpieczny dom”, który ma na celu wspieranie rodzin w ich codziennych obowiązkach i promowanie witryny online, która oferuje bezpłatne porady dotyczące problemów emocjonalnych i zachowań. Program ten pozwala rodzinom skorzystać z pomocy ekspertów i dobrowolnych asystentów rodzin we wszystkich sprawach dotyczących problemów opiekuńczo-emocjonalnych ich dzieci.

Fundacja Naszym Dzieciom jest również szeroko uznawana za pierwszego i najstarszego filantropa w Europie Północno-Wschodniej. Fundacja przekazała już ponad 18 milionów euro na rzecz ponad 8,5 tysiąca projektów mających poprawić jakość życia oraz status majątkowy dzieci. Na przykład Fundacja realizuje program „Kurs roli rodzicielstwa”, który jest szeroko uznawany za skuteczne narzędzie do uczenia rodzin jak wspierać rozbudowaną opiekę nad dziećmi na co dzień.

Kilka lat temu Fundacja rozbudowała swoje działanie, aby upamiętnić 20-lecie istnienia fundacji, tworząc igloo – symbol mocy i zabezpieczenia oferowanego przez ich organizację. To piwniczna sala otwierająca się co roku na okres 6 tygodni od 30 listopada do 15 stycznia. Igloo oferuje bezdomnym ludziom instytucje społecznoprawne, legalne porady medyczne lub psychologiczne oraz schronienie podczas okresu największej ulicznej biedy.”

Z dumą obchodzimy 20-lecie istnienia Fundacji Naszym Dzieciom – instytucji, która w ciągu ostatnich dwóch dekad stała się liderem w zakresie najlepszych usług opiekuńczych.

Od samego początku idea Fundacji była prosta. Dzięki stworzeniu bezpiecznego i pozytywnego środowiska moglibyśmy dostarczać przegranym dzieciom opiekę, wykształcenie, trwałe rozwiązania problemów i wskazywać im właściwy kierunek. To proste stwierdzenie jest podstawą filozofii Naszym Dzieciom – osiągnięcia naszych celów poprzez budowanie silnych relacji między dzieckiem a nauczycielem oraz rodzinami demonstrującymi zainteresowaniami tych dzieci.

Przez te 20 lat Fundacja Naszem Dzieciom naprawiła setki życiowych historii oraz przyczynił się do zmniejszenia skutków ubóstwa i wyrównania szans edukacyjnych mniej uprzywilejowanym społecznie dzieciom. Zrealizowaliśmy również szeroki zakres edukacyjnych, społecznych i terapeutycznych programów służących młodym osobom na całym świecie.

Dzięki wsparciu wielu partnerów możemy opierać się na istniejącym solidnym fundamencie i zapewnić stabilną i bezpieczną platformę finansowania naszych dalszych operacji.

Nasze motto – „Nasze dziecko, nasza odpowiedzialność” – guideruje nasze starania, aby lepiej uczynić to środowisko dla każdego dziecka w naszej stronie świata, co powoduj wprowadzanie zmian na dużo większa skal Pragniemy podziękować tym „naszym” dzieciom, jak również rodzinom fostercujacym; ich wiara i prawdziwe poświęcenie maja realny, pozytywny wpzyk na ich codzienność.